معاون اول قوه قضائیه هشدار داد:
اگر قضات ظرفیت نداشته باشند اعمال نفوذها جایگاه قضاوت را میلغزاند
معاون اول قوه قضائیه گفت: در صورت عدم ظرفیت مناسب در قضات ممکن است برخی اعمال نفوذها جایگاه قضاوت را دچار لغزش کند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی . . .
معاون اول قوه قضائیه گفت: در صورت عدم ظرفیت مناسب در قضات ممکن است برخی اعمال نفوذها جایگاه قضاوت را دچار لغزش کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی طی سخنانی در مراسم افتتاحیه پنجاه و دومین دوره کارآموزی قضایی روحانیون استان قم تصریح کرد: مسئولان قوه قضائیه برای حل مشکلات کارآموزان قضایی روحانی اقدام و این مسئله را درحضور مقام معظم رهبری نیز عنوان کرده و لذا با مساعدتهای ایشان به زودی برخی مشکلات حل میشود.
وی در مورد برخی مشکلات موجود در مراکز آموزشی قضا گفت: در برخی استانها به دلیل کمبود نیروی بومی مجبور به استفاده از قضات سایر استانها هستیم و باید در این زمینه نیازمندیهای دستگاه قضا را در اولویت قرار دهیم.
معاون اول قوه قضائیه در ادامه خواستار همکاری علما و مراجع و حوزه علمیه قم در زمینه تامین نیروی انسانی مورد نیاز قوه قضائیه شد و افزود: طلاب حوزههای علمیه در تهذیب نفس کوشا هستند و لذا مقام معظم رهبری نیز بر تامین قضات از حوزههای علمیه خصوصا حوزه علمیه قم تاکید دارند.
رئیسی تاکید امام خمینی (ره) را برای پذیرش امر قضاوت توسط طلاب مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: ایشان معتقد بودند که نباید با نپذیرفتن این مسئولیت خطیر، خلاف احتیاط حرکت کرد.
وی اجرای احکام الهی را از آرزوهای دیرینه علمای شیعه خواند و یادآور شد: به فرموده حضرت علی (ع) برای پذیرش هر مسئولیتی ظرفیتی نیاز است؛ لذا امروز که این امکان به برکت خون شهدا و امام راحل ایجاد شده باید از آن بهره جست.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: داشتن ظرفیت پذیرش مسئولیتها در گرو بندگی خداوند متعال است. گاهی اوقات ترک مسئولیتها خلاف امر بندگی است.
رئیسی ظرفیت اشخاص را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صورت عدم ظرفیت مناسب در قضات ممکن است برخی تهدیدها و اعمال نفوذها جایگاه قضاوت را دچار لغزش کند.
وی اضافه کرد: شناخت احکام و موضوعات و برقراری تناسب میان آنها میتواند استحکام بیشتری به تصمیمگیریها بدهد و باید دانست که جایگاه قضاوت، حاکمیت خداوند است و لذا قاضی تنها ملزم به بیان و اجرای احکام الهی است.
رئیسی همچنین با انتقاد از ارجاع برخی پروندهها به دادگاه تجدید نظر گفت: تجدید نظر فقط برای تضمین حقوق افراد است و شناخت حق تنها با ارتباط نزدیک با خداوند حاصل میشود.
وی با بیان اینکه عدل به معنای قرار گرفتن هرچیز در جای خود است، تصریح کرد: در امر قضاوت باید عدالت مد نظر قرار گیرد و رسیدن به دارالسلام نیز جز از راه داشتن جامعهای سالم که بر پایه عدالت بنا شده است، ممکن نیست.
معاون اول قوه قضائیه در پایان، مهمترین رکن جامعه اسلامی را داشتن قضات عادل برشمرد و خاطرنشان کرد: تنها در این صورت است که عدالت در جامعه فراگیر میشود.
ایسنا
موضوع مطلب : دادگاه صالح - حکم قاضی - قصاص - اعدام - عفو